اسپم چیست ؟ SPAM

اگر شما نیز جزو آن دسته از آدم‌هایی هستید که هر روز ده‌ها ایمیل و پیامک ناخواسته دریافت می‌کنید‌، خیلی نگران نباشید چون حجم اعظم ایمیل‌هایی که در اینترنت ردوبدل می‌شود در واقع پیام‌هایی است که بدون اینکه گیرنده سفارش آن را داده باشد یا مایل به دریافت آن باشد به طرف صندوق پستی او سرازیر می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از همشهری آنلاین، برای رهایی از شر این مزاحم‌های اینترنتی به طور قطعی فقط یک راه وجود دارد: از خیر اینترنت بگذرید و صندوق پست الکترونیک خود را فراموش کنید! اما اگر تلفن همراه شما نیز مقصد انبوهی از پیامک‌های ناخواسته تبلیغاتی جورواجور است شما یک راه چاره دارید: با مخابرات تماس بگیرید و از آنها بخواهید برای شماره همراه شما تبلیغات نفرستند.با این حال شما چه بخواهید چه نخواهید هر روزه در فرایند دنیای ارتباطات، به‌طور ناخواسته چندین پیام تبلیغاتی و خبری دریافت خواهید کرد که چندان به دریافت آن تمایل نداشته‌اید. واقعیت این است که آدرس ایمیل شما به خصوص اگر فعال باشد، برای بازاریاب‌های اینترنتی یک ثروت است حتی با آن تجارت می‌کنند و فهرستی از آدرس ایمیل‌های فعال، بین شرکت‌های تبلیغاتی خرید و فروش می‌شود. هر چقدر این آدرس‌ها دسته‌بندی‌تر شده باشد ارزش آن نیز بیشتر است.

اما شما به عنوان یک کاربر اینترنت چه اقداماتی باید انجام دهید تا از شر این پیام‌های مزاحم تا حدی رهایی یابید؟

به نامه‌های الکترونیک ناخواسته و اغواکننده که‌ معمولا به‌ صورت‌ «انبوه»، عمده و یا اصطلاحا فله‌ای برای‌ افراد یا مؤسسات‌ ارسال‌ می‌‌شود‌، اسپم گفته می‌شود. بین اسپم و ویروس‌های کامپیوتری ارتباط مستقیمی وجود نداشته و حتی پیام‌های معتبر و از منابع موثق می‌توانند در زمره این نوع از نامه‌های الکترونیک قرار گیرند.

اولین اسپم در سال ۱۹۷۸ توسط گری فورک ارسال شد. او به قصد تبلیغ شرکتش ۶۰۰ نامه به کاربران فرستاد. از نظر فنی، ارسال اسپم تقریباً بدون هزینه است و این مسئله باعث شده تا شرکت‌های بازاریابی، به سمت آن حرکت کنند. از آنجایی که ارسال اسپم مشکل فنی چندانی ندارد، بیشتر و بیشتر شاهد افرادی هستیم که به سراغ فرستادن اسپم می‌روند و به همین دلیل کشورها در حال تصویب قوانینی برای مبارزه با این امر هستند. کسانی که اسپم می‌فرستند را اصطلاحا اسپمر می‌نامند.

بر اساس بررسی انجام شده توسط یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فیلترینگ، نامه‌های الکترونیک ناخواسته یا اسپم بیش از ۵۰ درصد از ترافیک نامه‌های الکترونیک در اینترنت را شامل می‌شود. شرکت AOL اعلام کرده است که به‌طور متوسط در هر روز به ازای هر آدرس نامه الکترونیک،۲۸نامه الکترونیک را مسدود می‌کند.

چگونگی جمع‌آوری آدرس‌های پست‌الکترونیک

همیشه این سؤال مطرح است که یک شرکت چگونه میلیون‌ها آدرس پست‌ الکترونیک معتبر را جمع‌آوری می‌کند. در این رابطه منابع متعددی وجود دارد: اولین منبع جمع‌آوری آدرس‌های پست‌الکترونیک‌، گروه‌های خبری و اتاق‌های چت، هستند. خصوصاً روی سایت‌های بزرگ، کاربران، اغلب از اسامی واضح استفاده کرده یا آدرس واقعی پست‌ الکترونیک خود را در گروه‌های خبری قرار می‌دهند. ارسال‌کنندگان نامه‌های الکترونیک ناخواسته، از یک نرم افزار خاص برای استخراج اسامی واضح و آدرس‌های پست‌ الکترونیک به صورت اتوماتیک استفاده می‌کنند. دومین منبع برای جمع‌آوری آدرس‌های پست‌الکترونیک، وب است.

در حال حاضر ده‌ها میلیون سایت روی اینترنت وجود دارد و ارسال‌کنندگان نامه‌های الکترونیک ناخواسته می‌توانند با ایجاد «مراکز جست‌وجو»، عملیات جست‌وجو به منظور یافتن علامت «@» را که نشان دهنده یک آدرس الکترونیک است پیمایش ‌کنند. این نوع از برنامه‌ها را اسپم باتز می‌نامند. سومین منبع تامین‌کننده آدرس‌های پست‌الکترونیک، سایت‌هایی هستند که صرفاً با هدف جذب آدرس‌های پست‌الکترونیک، ایجاد می‌شوند.

مقابله با اسپم

برای مقابله با نامه‌های الکترونیک ناخواسته تاکنون روش‌های متعددی ایجاد شده و این روند با توجه به ابعاد گسترده آن، همچنان ادامه دارد. بهترین تکنولوژی‌ای که در حال حاضر برای توقف اسپم وجود دارد، استفاده از نرم افزارهای فیلترینگ است. این نوع برنامه‌ها‌، وجود کلید واژه‌های خاصی را در خط موضوع پیام، بررسی و در صورت شناسایی آنان، نامه الکترونیک مورد نظر را حذف می‌‌‌کنند.

فیلترهای اسپم

فیلتر اسپم، نرم‌افزاری است که به سرویس‌دهنده ایمیل کمک می‌کند تا از عبور اسپم‌ (هرزنامه‌) جلوگیری کند. این فیلتر این عمل را معمولاً با شناسایی فرستنده ای‌میل یا کلماتی که در موضوع و متن ای‌میل به کار رفته انجام می‌دهد. این فیلترها سعی در تشخیص این نوع ایمیل‌ها و جلوگیری از ورود آنها به صندوق‌پستی کاربرانشان یا نشانه‌گذاری آنها به‌عنوان اسپم می‌کنند. فیلتر تطبیقی، نوعی از فیلتر است که قادر است اشتباهاتش در تشخیص اسپم‌ها را اصلاح کند و با آشنا شدن بیشتر با کلمات یا حقه‌هایی که در اسپم‌ها به‌کار می‌رود در تشخیص اسپم‌ها بهتر و دقیق‌تر عمل کند. رستندگان اسپم هر روزه در حال استفاده از ابزار و روش‌های پیچیده‌تری برای عبور دادن نامه‌هایشان از فیلترهای اسپم تطبیقی هستند. آنها از روش‌هایی مانند پنهان کردن پیغام‌ها در متن‌های بی‌ضرر تا تکنیک‌های هوشمندانه‌تری که تلاش می‌کنند در توانایی‌های فیلترها در تشخیص اسپم از غیراسپم اختلال ایجاد کنند، استفاده می‌کنند. تولیدکنندگان اسپم امیدوارند که با اضافه‌کردن متون جانبی باعث عبور پیغامشان از یک فیلتر شوند تا توسط کاربر خوانده شوند.

در این مواقع ممکن است که کاربر به فیلتر اعلام کند که پیغام عبور داده شده، اسپم بوده است و فیلتر از این به بعد این کلمات جانبی و بی‌ضرر را نشانه اسپم بداند. این باعث می‌شود که فیلتر گاهی پیغام‌های مفید را نیز به اشتباه به‌عنوان اسپم تشخیص دهد و به این ترتیب باعث عملکرد بد فیلتر و از کار افتادن آن شود.

مهم‌ترین راه مقابله با اسپم، آموزش کاربران اینترنت است. برخی توصیه‌های شخصی نیز در این زمینه عبارت از:

اول :اینکه سعی کنید دو ایمیل داشته باشید ؛ یکی را برای ثبت‌نام در سایت‌ها استفاده کنید و از دیگری برای ایمیل‌های خصوصی‌تان استفاده کنید.

دوم : اینکه اگر می‌خواهید در وبلاگتان آدرس ایمیلتان را بنویسید به جای استفاده از کاراکتر @ از عبارت های مشابه مانند «ات» استفاده کنید تا توسط موتورهای جست‌وجو مورد جست‌وجو قرار نگیرید.

سوم :اینکه به هیچ عنوان جواب اسپم‌ها را ندهید زیرا فرستندگان اسپم به واقعی بودن آدرس ایمیل پی می‌برند و اسپم‌های بیشتری برایتان می‌فرستند.

چهارم : اینکه اگر برای ای‌میل خصوصی‌تان نیز اسپم فرستاده شد بلافاصله آن اسپم را «بلاک» کنید. برای دیگر اکانت‌هایتان هم می‌توانید این کار را انجام دهید.

پنجم :اینکه سعی کنید حتی‌الامکان از عضویت در گروه‌ها و سایت‌ها بپرهیزید زیرا بعضی سایت‌ها ای‌میل‌های کاربران خود را به شرکت‌ها می‌فروشند و این شرکت‌ها از آن ای‌میل‌ها برای فرستادن اسپم استفاده می‌کنند.

ششم : اینکه به هیچ عنوان گول عنوان‌های وسوسه کننده ای‌میل‌ها را نخورید.

هفتم : ایمیل های خود را در outlook کنترل کنید ، چرا که outlook این امکان را به شما میدهد تا براحتی ایمیل را در پوشه junk Mail دریافت کنید و بعدا در فرصت مناسب نسبت به پاکسازی آنها اقدام کنید .

پیامک های ناخواسته ، ایمیل هایی که بدون سفارش و به اجبار دریافت میکنید ، تلفن هایی که به شما میشود برای تبلیغات و …هر راه ارتباطی که شما بصورت ناخواسته با آن مواجه میشوید تا به اجبار از محصول یا خبر یا خدماتی آگاهی پیدا کنید اسپم است و به شما توصیه میکنیم تا تحمل خود راکمی افزایش دهید ، چرا که پس از گذشت اندک زمانی شما میتوانید تنها با مشاهده عنوان یک مطلب به اسپم بودن آن پی برده و آنرا پاک کنید .البته راه هایی دیگری هم برای مقابله با هرز نامه ها بود که در بالا به آن اشاره شد ولی دریافت آنها نیز ضرری ندارد در نهایت شما میتوانید یک پوشه در outlook یا وب میل خود ایجاد کنید و تمام این ایمیل ها را به آن پوشه به عنوان پوشه هرز نامه ها هدایت کنید و هر از گاهی نسبت به پاکسازی این پوشه اقدام کنید.

گردآوری توسط:: واحد بازرگانی و فروش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روابط عمومی 24 بهمن 1394


whatsapp

برای طراحی سایت نیاز به کمک دارید؟

closewhatsapp
onewhatsapp

سلام خوش آمدید!
برای ارائه خدمات بهتر در زمینه طراحی سایت و سئو مشاوران ما در واتس اپ در خدمت شما هستند.

فهرست