تجربه کاربری از اصطلاحاتی است که در طراحی سایت مورد توجه قرار میگیرد. اگر برای اولین بار است که با این اصطلاح روبرو میشوید، برای درک اهمیت و مفهوم آن، مطالعه مقاله زیر را به شما توصیه میکنیم.
تجربه کاربری یا UX (User Experience) از نحوه تعامل کاربران با سایت شما سخن میگوید. به طور کلی، تجربه کاربری UX شامل رفتارها، نگرشها و احساسات یک کاربر درباره استفاده از یک محصول، سامانه یا سرویس خاص است. در واقع احساس و نظراتی که هنگام استفاده از سایت در کاربران ایجاد میشود، تجربه کاربری سایت شما را تعریف میکند.
سایتی را در نظر بگیرید که پیچیده طراحی شده است و کاربرانی که وارد این سایت میشوند، نمیتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را به سادگی پیدا کنند، این موضوع سبب ناامیدی بازدیدکنندگان و خروج آنها از سایت شما خواهد شد. بنابراین اگر در طراحی سایت، به تجربه کاربری به خوبی توجه نشود نرخ پرش کاربران بیشتر خواهد بود. تجربه کاربری ضعیف موجب کمتر شدن تعداد بازدیدکنندگان، کاهش ترافیک سایت و تبادلات خواهد شد. اما چه پارامترهایی در تجربه کاربری سایت اثر گذار است؟
صفحات سایت خود را سبک طراحی کنید. در واقع در کمتر از 3 ثانیه سایت باید برای کاربر نمایش داده شود. اگر زمان طولانیتر شود، اکثر کاربران با زدن دکمه برگشت به سراغ سایت بعدی رفته و رقبای شما را انتخاب میکنند. این موضوع به معنای افزایش نرخ پرش سایت شما است.
امروزه بیشتر افراد با تلفن همراه و تبلت و حتی تلویزیونهای هوشمند وب گردی میکنند. بنابراین قالب سایت شما باید بتواند با هر دستگاه و هر سایز صفحه نمایش هماهنگ شود. در غیر این صورت، کاربر نمیتواند به درستی صفحات سایت را مشاهده کرده و آن را ترک میکند.
از دیگر نکات طراحی سایت منوها هستند که بازدیدکنندگان با کمک آنها میتوانند به راحتی به بخش مورد نظر خود هدایت شوند. صفحات مهم سایت را در منوی اصلی در بالای سایت قرار دهید و باقی صفحات را به منوهای ثانویه و ستونهای کناری سایت منتقل کنید.
توجه داشته باشید اگر در فروشگاه آنلاین خود محصولات زیادی دارید میتوانید از مگامنوها استفاده کنید تا در یک صفحه کامل، همه محصولات در کنار هم نمایش داده شود.
سایت شما باید حتما قابلیت اسکرول به پایین را داشته باشد. اما در موبایل و تبلت، نباید اسکرول به چپ و راست داشته باشد.
از دیگر نکات در طراحی سایت و تجربه کاربری، مشخص کردن مسیری است که کاربر با هدف خرید یک محصول یا مطالعه یک مقاله باید طی کند تا به هدف خود برسد. این روند باید کوتاه ولی کامل باشد تا کاربر در کمترین زمان ممکن به خواسته خود برسد.
در اولین گامهای طراحی سایت، بخشهای مختلفی برای قالب خود قرار میدهید. اما پس از قرار گرفتن قالب روی سایت و بررسی رفتار کاربران متوجه میشوید که بعضی بخشها اصلا استفاده نمیشود و مزیتی برای سایت ندارد. بنابراین میتوانید آنها را حذف کرده و سایت خود را سبکتر کنید.
در تمام سایتها دکمههایی وجود دارد. مانند: دکمه خرید، ثبت نام در خبرنامه، دانلود محصول و غیره. از دیگر نکات در طراحی سایت و تجربه کاربری این است که دکمهها باید با رنگ بندی خاصی مشخص شوند تا توجه کاربر جلب شود. همچنین این دکمهها باید سایز بزرگتری داشته باشد.
از دیگر نکات طراحی سایت، انتخاب فونت استاندارد و خوانا برای متن سایت است. فونتی که بر روی تمامی نمایشگرها به صورت خوانا قابل مشاهده باشد و مطالعه آن باعث خستگی چشم نشود.
باید در سایت از خود اطلاعاتی به کاربر بدهید و خودتان و سابقه فعالیتهایتان را به صورت شفاف معرفی کنید. با رعایت این نکات، اعتماد کاربر به شما بیشتر میشود و بهتر میتواند در استفاده از خدمات شما تصمیمگیری کند.
کاربران ورودی سایت را مستقیما به صفحات فروش محصول هدایت نکنید. در ابتدا اطلاعاتی به او بدهید و ذهنیت او را برای خرید آماده کنید، سپس در مرحله آخر او را به صفحات ویژه فروش هدایت کنید.
از دیگر نکات طراحی سایت وتجربه کاربری، بررسی تمامی لینکها در سایت است. از سالم بودن آنها مطمئن شوید تا لینک شکسته در سایت وجود نداشته باشد.
متنی را برای لینک خود انتخاب کنید که کاربر قبل از کلیک بر روی آن، متوجه موضوع لینک شود.به جای اینکه از کلمه اینجا کلیک کنید برای لینک کردن استفاده کنید، میتوانید یک کلمه که مرتبط با صفحه مورد نظر است را لینک کنید تا کاربر متوجه شود به چه صفحه ای هدایت خواهد شد.
تمامی لینکهای که از سایت شما داده میشود، باید در پنجره جدید باز شود. این کار در کاهش نرخ پرش بسیار موثر است و یکی از نکات مهم در تجربه کاربری است.
اگر در سایت خود فرم ثبت نام و خرید و غیره، دارید سعی کنید تا حد ممکن آنها را مختصر کنید و سوال های اضافی از کاربر نپرسید. همچنین اگر میتوانید کدهای کپتچا (Captcha) را از فرم های خود حذف کنید. یکی دیگر از نکات در طراحی سایت و تجربه کاربری، فرم های سایت شماست که باید قابلیت به صورت خودکار پر شدن توسط مرورگر کاربران را داشته باشند.
وقتی یک کاربر در سایت شما فرمی را پر میکند، باید در انتها پیغام مناسبی به او نمایش داده شود تا کاربر متوجه شود فرم با موفقیت ارسال شده یا خیر. متاسفانه بسیاری از طراحان، این نکات را فراموش میکنند.
جهت اعتماد سازی هرچه بیشتر، سعی کنید در کنار تمامی فرمهای سایت خود، اطلاعات تماس را منتشر کنید. در صورتی که به هر دلیلی کاربر نتوانست از طریق آن فرمها به خواسته خود برسد، بتواند به صورت مستقیم با شما در ارتباط باشد.
صفر تا صد راه اندازی سایت و طراحی سایت
سوالاتی که باید از شرکت طراحی سایت بپرسید
برای طراحی سایت نیاز به کمک دارید؟
سلام خوش آمدید!
برای ارائه خدمات بهتر در زمینه طراحی سایت و سئو مشاوران ما در واتس اپ در خدمت شما هستند.
دیدگاهتان را بنویسید